STOCKHOLM WONTANARA 2022

Utvalda

Afrikultur arrangerar festival 13-17 augusti tillägnad dans och musik från Guinea, Mali och Senegal i Västafrika.

Lördag 13 augusti, Hågelbyparken:
Familjedag med dans och musik från Västafrika för hela familjen. Danslek, dans & trumshow m.m, mat och marknad. Fri entré!

Söndag 14 augusti, Hågelbyparken:
Dansworkshops, dans från Guinea, Mali och Senegal med några av Europas främsta dansare och musiker med ursprung i Västafrika.

Måndag 15 augusti, Bagarmossens Folkets hus:
Dansworkshops, dans från Guinea, Mali och Senegal.

Onsdag 17 augusti, Stockholms Kulturfestival, dansbanan i Kungsträdgården:
West African Night!
Dans- & trumshow
Konsert i samarbete med Klubb Mariama
DJ-set med Afrobeats och Mbalax

Mer info inom kort!!!

Arrangeras av Afrikultur med stöd från Kulturrådet och i samarbete med Hågelbyparken, Bagarmossens Folkets hus och Klubb Mariama.

Läs mer på Facebook.

Afrikultur nominerar till ALMA-priset 2022

Afrikultur är en av de organisationer som nominerar barnboksförfattare och illustratörer till ALMA-priset (Astrid Lindgren Memorial Award), barn- och ungdomslitteraturens kanske viktigaste pris i världen. Till 2022 nominerar vi illustratören och författaren Christian Epanya från Kamerun, som i Sverige mest är känd för Papa Diops taxi, och Kagiso Lesego Molope från Sydafrika som skriver ungdomsromaner.

Den 22 mars meddelas vem som blir årets vinnare! Afrikulturs arbete med att hitta kandidater till 2023 är nu i full gång. Vi vill be alla er som är intresserade av barn- och ungdomsböcker att skicka in era tips på författare och illustratörer från Afrika. Skicka också med en motivering till varför ni tycker att just hen borde bli nominerad. Vi har tidigare nominerat: Atinuke, Dominique Mwankumi och Fatou Keita. Vi vill ha era tips senast den 15 mars 2022. Skicka tipsen till info@afrikultur.se.

Läs mer om ALMA-priset här: https://alma.se

Afrikulturs årsmöte 2022

Välkommen till Afrikulturs årsmöte 2022. Det äger rum lördagen den 19 mars kl 11.00.

OSA senast måndagen den 14 mars till info@afrikultur.se så skickar vi adressen.

Medlemsavgiften (100 kr) skall vara betald innan mötet öppnas den 19 mars. Betala till Afrikulturs plusgiro: 403 27 10-8 eller swishnummer: 123 488 49 12. Det går även bra att vara stödjande medlem och betala avgiften utan att vara aktiv i föreningen Afrikultur.

Varmt välkomna!
Afrikulturs styrelse

Vill du bli stödmedlem?

Sätt in 100 kr på PG 4032710-8. Glöm inte att ange ditt namn och e-postadress.

Är du intresserad av vår verksamhet och vill få nyhetsbrev när vi har något på gång? Maila ditt namn till info(at)afrikultur.se.