Afrikansk Julmarknad!

Afrikansk julmarknad

Lördagen den 18 december i Bagarmossens Folkets Hus.

Välkommen till Afrikulturs julmarknad, lördagen den 18 december klockan 11-17! Passa på att fynda fina och personliga julklappar från olika länder i Afrika. Det kommer även att finnas mat till försäljning.

Fri entré!

Afrikultur nominerar till Almapriset

Afrikultur har nominerat författarna Atinuke från Nigeria/Storbritannien och Kaigiso Lesego Molope från Sydafrika/Kanada till årets ALMA-pris, Astrid Lindgren Memorial Award, ett av världens viktigaste barnbokspriser som regeringen instiftade 2002 till minne av Astrid Lindgren.

Här kan du läsa motiveringen till Afrikulturs nomineringar:

Atinuke är först av allt en berättare. Däri ligger också hennes enastående förmåga att föra över det traditionella afrikanska sagoberättandet till moderna och relevanta bilder- och kapitelböcker. Hon drar sig inte för att ta upp svåra ämnen och dilemman med sina unga läsare och samtidigt lyckas hon hålla den ömtåliga balansen mellan det utmanande och det härligt livsbejakande. Vändningen i berättelsen är ofta oväntad och väcker barnens nyfikenhet och törst att få lära känna karaktärerna närmare.

Kagiso Lesego Molopes böcker förtjänar att bli kända bland alla världens läsande ungdomar. Molope skriver engagerat om det hon själv hade velat läsa som tonåring. Hennes skildringar ger på ett kraftfullt och ärligt sätt en verklig inblick i hur det är att växa upp som svart flicka/ungnkvinna i Sydafrika under frigörelsen från apartheid och utbrottet av AIDS. Det är berättelser som talar till unga, som tar upp ämnen som delvis är tabu – som kärlek utanför normen – och som går rakt in i hjärtat. Kagiso Lesego Molope

Den 30 mars koras vinnaren till årets ALMA-pris.                                                            Håll utkik på: Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (alma.se)

Vill du bli stödmedlem?

Sätt in 100 kr på PG 4032710-8. Glöm inte att ange ditt namn och e-postadress.

Är du intresserad av vår verksamhet och vill få nyhetsbrev när vi har något på gång? Maila ditt namn till info(at)afrikultur.se.