Inställt! Afrikadag i Bagarmossen

Afrikadag i Bagarmossen

 **********************************************************************************************

Med kort varsel har Afrikultur beslutat att ställa in Afrikadag i Bagarmossen, lördag 7 november, på grund av ökad smittspridning i Stockholm. Vi har valt att ta vårt ansvar för att begränsa smittspridningen. Vi hoppas att vi så småningom kan anordna en liknande kulturdag då ni är varmt välkomna!

 **********************************************************************************************

Lördag 7 november 2020, kl 12-20

Afrikultur bjuder in till en Afrikadag på Bagarmossens Folkets hus, lördagen den 7 november kl 12-20. Sagostund, filmvisning, konstutställning och konsert samt mat och fika till försäljning. Fri entré men begränsat antal platser.

OBS! Biljetter till filmvisningar och konsert bokas -> här <- Insläpp 10 min före varje program. Efter insläpp kommer man in i mån av plats (även med bokad biljett) eftersom alla program är gratis. Biljetterna skickas via mail och kan uppvisas i telefonen vid entrén eller kan skrivas ut. Vid problem eller frågor kring bokningen, maila oss på info@afrikultur.se.

Eftersom detta är ett familjearrangemang är det extra viktigt att hålla avstånd och att stanna hemma om ni känner er sjuka. Afrikadagen är anpassad efter rådande restriktioner men om du känner dig orolig så kanske du ska stanna hemma denna dag. Det blir fler tillfällen!

PROGRAM:

12:00 Dörrarna öppnas.
12:30 Animerad sagostund: Rita och Rita i Kudang. Ca 30 min.
13:30 Filmvisning: Yao. 103 min.
16:00 Filmvisning: Haingosoa. 72 min.
18:30 Konsert: Nahna (Kenya).

12-20 Konstutställning: Tillfälligt tillstånd med Hamed Ouattara och Xavier Sayago (Burkina Faso).

Arrangeras med stöd från Stockholms Stad och i samarbete med Klubb Mariama och Bagarmossens Folkets Hus.

MER INFORMATION:

Animerad sagostund: Rita och Rita i Kudang av Eva Susso och Anna Höglund. Upplästa av Viveka Seldahl för SVTs Skymningssagor. Ca 30 min.

Filmvisningar i samarbete med Bagarmossens Folkets Hus:

Yao

Yao reser nästan 40 mil för att möta sin idol Seydou Tall – en fransk skådespelare på besök i sitt hemland. Rörd av Yaos engagemang bestämmer sig skådespelaren för att följa med honom hem till den lilla byn i Senegal. 103 min.
Språk: Franska Text: Svenska Regi: Philippe Godeau, Produktionsår: 2019. Barntillåten.

Haingosoa

Haingo är en ung kvinna från södra Madagaskar som åker de 100 milen till huvudstaden Antananarivo för att pröva lyckan i en danstrupp och för att kunna betala dotterns skolgång. Hon möter en värld helt olik den hon är van vid. I september vann Haingosoa pris för bästa film på den 15:e upplagan av Harlems internationella filmfestival i New York. 72 min.
Språk: Malagassiska, Text: Engelska, Regi: Edouard Joubeau, Produktionsår: 2019

Konsert med Nahna (Kenya). I samarbete med Klubb Mariama.

Elizabeth Nahna kommer från Kenya och kom först till Sverige som en del av musiklägret Ethno, och är sedan ett par år delvis baserad i Stockholm. Hon har redan släppt flera videos på Youtube, producerade i Kenya och hennes repertoar är en mix av kenyansk chakatcha, kongolesisk rumba, afrobeats och reggae.

Kompbandet består av:
Henry Kaboye: Slagverk, kör
Faith Wangui: Kör
Kaj Szyszkiewicz: Gitarrer
Linus Kallin: Keyboards
SugarRay Napunyi: Bas, kör
Robin Cochrane: Trummor

Utställning: Tillfälligt tillstånd.

Material som förändras och blir till något annat. Konst som ger det värdelösa ett värde. Två konstnärer från Burkina Faso utgår från återvunnet material i sitt skapande. Den ene är Hamed Ouattara, som genom lager av tyger, färg, symboler och former skapar sammansatta och mångbottnade tavlor. Den andre är Xavier Sayago, som likt en trollkarl blåser liv och rörelse in i stel metall genom sina svetsade figurer.

Utställningen arrangeras av Just Africa och visas 4-12 november 2020 på Bagarmossens Folkets Hus.

Kommentarer inaktiverade.