Afrikadag i Bagarmossen den 28 augusti

Välkommen till Afrikadag i Bagarmossen lördagen den 28 augusti! Vi bjuder på dans, musik, sagor med mera från olika delar av den afrikanska kontinenten. Dessutom mat, marknad och konstutställning från Just Africa.

Program:

Biblioteket:
12.00 Sagostund med Fatou Camara. Därefter pyssel med inspiration från Papa Diops taxi.

Lagaplan (Vid regn Bagarmossens Folkets Hus):
13.30 Senegalesisk trumshow med Bambo Cissokho och vänner.
15.00 Östafrikansk dans & musikshow med Hadithi za Mashariki.

Bagarmossens Folkets Hus:
18.00 Konsert: Klubb Mariama presenterar Nahna med band. Entré 100 kr.
12-18 Utställning: Konst och textil från Västafrika. Textil som berättar historier och konst som gör det värdelösa värdefullt. Utställningen visas i Folkets Hus foajé 28/8-2/9.

Lagaplan och Bagarmossens Folkets Hus:
Marknad 12-16. Dessutom matförsäljning på Lagaplan och i Folkets Hus foajé ca kl 12-18. Kom i tid, maten går åt rykande snabbt!

Om konserten:
Elizabeth Nahna kommer från Kenya och kom först till Sverige som en del av musiklägret Ethno, och är sedan ett par år delvis baserad i Stockholm. Hon har redan släppt flera videos på Youtube, producerade i Kenya och hennes repertoar är en mix av kenyansk chakatcha, kongolesisk rumba, afrobeats och reggae.

Lee-Roy Wandaka: Lead Gitarr
Henry Matano: Rytm-gitarr, Keyboard
Sugarray Napunyi: Bas
Henry Kaboye: Congas
Robin Cochrane: Trummor

Biljetter bokas här: https://billetto.se/…/konsert-nahna-med-band-biljetter…

Om utställningen:
Just Africa visar konsthantverk av Xavier Sayago och Hamed Ouattara från Burkina Faso. I utställningen visas även vackra indigotyger och moderna västafrikanska, tryckta tyger och här berättas historien bakom dem.

Arrangeras av Afrikultur med stöd från Stockholms Stad och i samarbete med Bagarmossens bibliotek, Klubb Mariama och Bagarmossens Folkets Hus.

Läs mer i eventet på Facebook

Kommentarer inaktiverade.